Problemen met ranking (opgelost)

9 januari 2020 0 Door Steven Poelman

Zoals vorige week gemeld werden er problemen vastgesteld met de ranking en het ploegenklassement.

De reden waarom de punten niet goed werden weergegeven was door een beveiligingsupdate die werd doorgevoerd tussen kerst en nieuwjaar.

Gelukkig werd dit beperkt tot de ene speeldag van vorige week en zijn alle standen van voor nieuwjaar correct.

Ondertussen is het probleem opgelost en zou dit voor de komende wedstrijden geen probleem meer mogen geven.

Een bijkomende controle werd uitgevoerd van alle gespeelde wedstrijden van het begin van het seizoen tot nu en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat de standen en punten die op de website terug te vinden zijn volledig correct zijn.

Er werd reeds een opmerking verstuurd dat dit nog steeds niet correct is doordat het totaal van de aantal matchen in de individuele kalender niet overeenkomt met het totaal aantal gespeelde wedstrijden adhv de kalender (vb 1ste afdeling: 16 speeldagen x 14 ploegen x 6 spelers = 1344 wedstrijden, som wedstrijden individueel klassement = 1324 wedstrijden).

Dit is gemakkelijk te verklaren en is correct.

Invallers van een lagere afdeling worden niet opgenomen in het individueel klassement van die reeks.
Forfait wedstrijden waar er geen naam is ingevuld voor de tegenspeler.
algemene forfait speeldag (6-0) staan er ook geen namen ingevuld van de tegenpartij, dus 6 matchen minder in de individuele ranking.

Ik hoop hiermee het hoofd geboden te hebben aan het probleem en wil vragen als er nog problemen zijn met klassement en/of ranking, dit onmiddellijk te melden.