UPDATE: Uitstel competitie 2020-2021

2 augustus 2020 0 Door Steven Poelman

Gisteren maakte KBGB bekend dat de competitie niet mag starten voor 1 oktober.

GEOZ zal deze maatregel uiteraard volgen en het bestuur heeft dan ook beslist om volgende praktische zaken te beslissen om, indien van toepassing, op 1 oktober een doorstart kan gemaakt worden van de competitie:

  • Alle wedstrijden van september worden verschoven in volgorde naar het einde van de kalender van de reguliere competitie. Hierdoor blijven de data vanaf 1 oktober behouden en is er minder werk nodig om de kalender aan te passen.
  • Indien de maatregelen vervallen op 1 oktober zullen de play-offs nog kunnen aanvatten. Indien de maatregelen niet vervallen op 1 oktober zal, na overleg met de lokalen en clubs, de play-off niet doorgaan. De kampioenen, stijgers en dalers zullen dan bepaald worden adhv de reguliere competitie.
  • Als gevolg van de verscherpte Corona regels en in het belang van onze leden, heeft het bestuur beslist de algemene vergadering en de kalendervergadering fysiek niet te laten doorgaan. Deze zullen vervangen worden door een video-conference (Microsoft Teams) alternatief op dezelfde dagen en tijdstippen.

Wij zijn er ons ten zeerste van bewust dat dit zeer moeilijke tijden zijn voor iedereen maar vooral voor de Horeca sector.

Om deze reden wil GEOZ zeker tornooien niet verbieden maar roepen wel op om deze zo veilig mogelijk te laten doorgaan. Dwz dat we in eerste instantie oproepen om de hoeveelheid inschrijvingen te beperken tot een aantal in evenredigheid met het aantal beschikbare biljarts en de grootte van het lokaal.

Eveneens is het verplicht een mondmasker te dragen tijdens het biljarten en zowel de handen, de tappen, banden en laken te ontsmetten voor en/of na elke wedstrijd. Opgelet, een gelaatsscherm zonder mondmasker is niet goed genoeg om uw medemens te beschermen!

Hou vooral ook de 1,5 meter afstand!!

Wat de kalendervergadering en de algemene vergadering betreft, zal er in de komende dagen een uitnodiging verstuurd worden naar de werkende leden en de correspondenten met een link om toe te treden tot de video-conference samen met een korte uitleg.

Het zal een mooie oefening worden om dit in goede banen te krijgen, maar met een beetje medewerking van de leden en wat geduld, zou dit geen probleem mogen geven.

Voor de rest willen we een warme oproep doen naar alle leden om de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat we elkaar snel zullen terugzien aan het biljart.

Hou het veilig en gezond!