2020… wat een jaar!

31 december 2020 2 Door Steven Poelman

We schrijven 31 december 2019. Omstreeks middernacht worden talloze berichten verstuurd met de woorden “we wensen je een onvergetelijk 2020!”. Niemand wist toen dat 2020 inderdaad het meest onvergetelijke jaar zou worden…

Op 12 maart viel ons land stil. Een lockdown, omwille van het Coronavirus , legt alles lam in ons land, waaronder ook de Horeca en als gevolg alle Belgische biljartcompetities.

Het wordt al snel duidelijk dat dit niet een doorsnee uitbraak is van een seizoensgriepje, maar een beestje die lange tijd zou meegaan en onze wereld op zijn kop zou zetten.

GEOZ neemt de beslissing om de competitie onmiddellijk en definitief stop te zetten en een oplossing te zoeken om een nieuw, zij het verkorte, competitie op te starten in september.

Echter gooide een 2de golf van het virus roet in in het eten waardoor seizoen 2020-2021 nooit het licht zou zien… Alles wat gepland was voor 2020 was afgeblazen. Het jaar ging voorbij alsof het nooit bestaan heeft.

Het besef dringt ook door dat begin 2021 niet meteen veel beterschap zal brengen en daar mogen we ons ook niet op focussen.

We moeten ons richten op het licht aan het einde van de lange, lange tunnel. Vaccinaties beginnen stillaan uit te rollen over de hele wereld, sterftecijfers en besmettingen beginnen te stagneren. Het einde van een zware periode is in zicht!

Tijdens deze periode hebben we ook afscheid moeten nemen van collega’s en vrienden, al dan niet omwille van het virus. Spijtig genoeg kon dit afscheid niet altijd verlopen met de eer en het respect die de persoon verdiende omwille van de Covid maatregelen. Maar ze zullen altijd in onze gedachten blijven bestaan.

We kijken er naar uit om in september 2021 terug onze “normale” gang van zaken op te nemen en terug een volwaardige, aangename competitie op te starten.

Laat ons 2020 in alle rust en eenvoud afsluiten met ons gezin en laat ons uitkijken naar een spetterend 2021 waarin we alles kunnen doen dat we in 2020 niet mochten.

En in afwachting van 2021 nog een een tip om de tijd te doden. Wie graag nog eens een jaaroverzicht van 2020 op een ludieke manier wil bekijken, raad ik aan om “death to 2020” te bekijken via Netflix. Het is een echte aanrader om 2020 af te sluiten met een glimlach.

Vanwege het bestuur van GEOZ wensen we u een zalige kerst en een gelukkig en vooral gezond 2021!