Testperiode E-ID KBGB

16 april 2021 0 Door Steven Poelman

Ondertussen mochten we van KBGB een aangepaste communicatie ontvangen mbt de clubovereenkomsten en de testdagen met de E-ID.

In tegenstelling tot de initiële communicatie, zal de testfase pas ingaan op 19 april en dit voor een periode van 14 dagen. Daarna wordt alles terug naar “normaal” gezet en zal er vanaf 1 juni 2021 gestart worden met het aftekenen van de clubovereenkomsten met de elektronische identiteitskaart.

De testfase is bedoeld om de adreswijziging te testen. Door dit te testen, ben je zeker dat alles met betrekking tot de E-Id werkt. Spelers die de Belgische nationaliteit niet hebben, zullen nog steeds handmatig alles kunnen ingeven.

Het is de bedoeling dat er in de testperiode vooral wordt nagekeken of iedereen van de club vermeld staat op de clubovereenkomst. Deze zal je kunnen bekijken tijdens de testperiode. Indien hier spelers niet op vermeld staan, gelieve contact op te nemen via mail met Steven Poelman om dit te melden.

Over de werking zelf van het systeem kunnen we weinig info geven, daar we zelf over weinig info beschikken. Als er problemen zijn met het systeem of er is technisch een probleem, kunnen we enkel doorverwijzen naar KBGB.

We beseffen als verbond dat dit een ingrijpende verandering is mbt het digitaliseren van de golfbiljartwereld maar een die wel broodnodig is voor de toekomst van onze sport. Echter betreuren we de tijdsspanne en het moment dat gekozen werd om deze verandering door te voeren. Zeker in tijde van Corona, waar er op dit moment nog totaal geen zekerheid is voor de horeca, zal het niet makkelijk zijn voor clubs om dit georganiseerd te krijgen.

Hierbij kan u een geüpdatet versie vinden van de handleiding.