Nieuwe aansluitingen en overgangen

17 juli 2021 0 Door Steven Poelman

Vanaf maandag 19/07/2021 is het mogelijk om overgangen en nieuwe spelers aan te sluiten, eveneens via bgbkaartenbeheer.be. Het verbond zelf komt niet meer tussen om een speler aan te sluiten, u krijgt enkel nog via het verbond de factuur voor het lidgeld.

Nationale overgangen (GEOZ naar een ander verbond) dienen wel nog via de verbondskaarthouder te lopen.

De facturen voor de start van de competitie zullen vanaf maandag opgemaakt worden. Hierop zullen enkel de lidgelden staan voor de spelers die de clubovereenkomst getekend hebben en de beker- en competitiebijdrage (en eventuele borgen). Deze factuur dient betaald te worden voor de start van de competitie (3 september 2021). Wanneer deze factuur niet betaald is tegen die datum, zal de club en al zijn ploegen met 6-0 (15-0) verliezen tot het betalen van de factuur.

Na de overgangsperiode zal er nog een eventuele factuur verstuurd worden met alle overgangen en nieuwe spelers die tot die dag aangesloten zijn. Ook deze dient betaald te zijn tegen de start van de competitie om deze spelers speelgerechtigd te krijgen.

Nieuwe aansluitingen die na die dag binnenkomen zullen apart gefactureerd worden. Hierbij zullen we een nieuwe regeling hanteren. Aangezien spelers kunnen aangesloten worden bij BGB tot vrijdagmiddag, is het bijna onmogelijk voor GEOZ om dit op enkele uren te factureren en te verwerken. Daarom zullen we de standaard 30 dagen hanteren voor de facturatie.

Maw als je een speler aansluit op 1 september, mag deze speler op 3 september spelen, ook al werd het lidgeld nog niet betaald. U hebt 30 dagen tijd vanaf de factuurdatum om de factuur te betalen en ondertussen mag de speler aantreden. Wanneer de factuur echter niet betaald is tegen die datum, zullen alle wedstrijden van de ploeg waar de speler werd opgesteld, automatisch omgezet naar 6-0 (15-0) forfait, met de bijhorende boetes.

Hierna een beknopte handleiding om overgangen en/of nieuwe aansluitingen uit te voeren via bgbkaartenbeheer.be

Als eerste gaat u naar bgbkaartenbeheer.be en klikt u op clubmenu en dan krijgt u volgend scherm:

hier klikt u op “Aansluitingen (AV-OF-NS)” en komt u op volgend scherm

Op dit scherm geef je een geboortedatum in of een lidkaartnummer (bij een overgang) en klik je op zoeken.

De website geeft alle spelers aan met de gevonden geboortedatum of lidkaartnummer. Je kan hier selecteren over welke speler het gaat. Wanneer het gaat over een nieuwe aansluiting kan je klikken op “menu aansluiting” en volg je daar de verdere stappen. Wanneer de speler wel gevonden is klik je de speler aan en klik je op zenden. Het volgende scherm geeft volgende info:

Dit scherm geeft de info over waar de speler allemaal is aangesloten en waar hij of zij nog kan aansluiten. Het systeem geeft in dit geval reeds bovenaan een waarschuwing dat er een probleem is. Dit is omdat Steven de clubovereenkomst getekend heeft en zodoende niet bij een club in GEOZ kan aansluiten zonder D4. Wanneer er geen probleem is kan je klikken op “menu aansluitingen” bovenaan het scherm. Je gaat verder naar volgend scherm:

Wanneer het over een overgang gaat selecteert u op de onderste regel van welke club de speler komt en klik je op “bevestig uw keuze”. Daarna volgt u de laatste stappen om te bevestigen en is de overgang verstuurd naar KBGB.